Stölder och Iakttagelser Vålösundsvägen – Båtsamverkan

Hej Båtsamverkare.

Brygga 21, Plats 19 Vålösundsvägen 102 Kristinehamn: mellan Torsdag 2017-08-24 kl.19.30 och fredag 2017-08-25 kl. 10.40 stals det utrustning från en båt och båten bredvid fick besök men inget stals från båten bredvid.

Ägaren hade förberett båten för en fisketur och fyllt upp med bensin och tillbehör.

Tillgripet är:2 st djupriggar, Easy Troll, gul, dekal ”Easy Troll” 2 st trollingpulkor, Grissli, gul Trycktank, Biltema, röd Bensindunk, Never stop, grön Draglåda, Fiskars, grön, cirka 50 wobblers Regnkläder, Helly Hansen, storlek L. orange Fritidsbatteri, Tudor, svart, 75 ampere. ..................................................................... På förmiddagen måndag 2017-08-21 grep polisen två kända personer då polispatrullen hittat misstänkt stöldgods i deras fordon. De har gett olika förklaringar till var godset kommer ifrån och polisen vet ännu inte var det stulits.

Vi har sammanlagt 10 st batterier, båt- och bilbatterier i beslag samt en dunk. Är det någon av er som känner till någon som blivit bestulen så hör gärna av er till utredare Jan Sandström 010-56 707 60 eller mig.

Hälsningar Ulla Ivarson/Polisen

Iakttagelser vid Vålösundet, vid brygga 6

Onsdag 23/8 hade vi varit ut med vår egen båt och stannade kvar en stund och åt kvällsmat. Omkring 19.30 – 20.00-tiden såg jag en mindre öppen båt komma åkande i Vålösundet söderifrån. Det satt tre personer i båten och det såg ut som den tänkte åka in mellan vår brygga (6) och bryggan söder om oss. Plötsligt ändrar sig personerna i båten och gör en gir ut mot farleden igen. Vart de tog vägen såg jag inte. Just då tänkte jag inte så ...mycket på det, men så här i efterhand tror jag att de vände för att de såg att det rörde sig i och vid vår båt.

Tyvärr kunde jag inte se vilka som satt i båten och inte heller vad det var för båt. Deras båt var en eka i okänt material men den var ljus. Den gick lite lägre i vattnet då den inte var så stor.

Vi får hjälpas åt att hålla ögonen öppna.

Ulla Ivarsson/Polisen ..........................................................................

En medlem i Crss har läst att de flesta stölder ur båtarna sker på våren och hösten eftersom vi då inte rör oss så mycket ute vid bryggorna.

Kanske kan var bra att vi håller lite extra koll!