Båtsamverkan och Nattvakt

CSS och CMBK samarbetar genom att klubbarnas medlemmar kommer att bevaka båda klubbarnas bryggor. Oftast börjar vi vakta vecka 19 och sen har vi slutdatum 30 september.

Du får information från klubbens Båtsamverkare när det finns möjlighet att boka in en tid som passar dig. Det räcker att boka sig för en natt. De som inte har bokat in sig får en natt tilldelad.

Alla medlemmar har en inloggning till BAS / Båtunionens administrationsprogram. https://bas.batunionen.se

Där kan man se och ändra sina uppgifter som Christinehamns Segelsällskap har. (Namn, Adress, Telefon och Mail. Om du vill lägger du in det personnummer för kunna logga in med bankID)Denna inloggning är också den du kommer behöver för att du ska kunna göra en egen bokning inför sommarsäsongens Nattvaktschema.

Om det under kvällen och nattens vaktande skulle vara något som behöver rapporteras vidare – en iakttagelse, ett registreringsnummer eller något annat av vikt som ska meddelas tex Polisen, en båtägare eller CMBK. När du skrivit in i nattvaktsrapporten – ta ett kort med din mobilkamera på rapporten och SMS:a den bilden till 072-889 3671.

Då kan vi snabbt få informationen vidare till rätt person.

Nattvakten går till enl följande: De ”vakthavande” personerna bestämmer en tid när de möts upp i klubbstugan. I klubbstugan finns gula västar som är bra om ni har på er. Då ser övriga att det är ni som finns tillgängliga om det skulle bli något. Polisen är informerade om att vi går nattvakt och om västarna är på vet de vilka vi är.

I klubbstugan finns en nattvaktspärm med viktiga telefonnummer och rapporter att fylla i. (I pärmen finns också en förteckning vem som har vilken bryggplats om denne behöver informeras)I nattvaktspärmen finns också en enkel översikt vilka bryggor vi vaktar.

Man vaktar 2 till 3 gånger mellan 21,00 och 06,00 och då går man ut på de bryggor man kommer ut på, eller lyser med ficklampa på och runt bryggorna ut över vattnet. Vissa delar upp natten så alla inte behöver gå samtidigt, men det är upp till de som går.

Första rundan kan man också tittar att inget ser konstigt ut på båtarna, typ att någon förtöjning, fender har lossnat eller så.Ser vi något brott som pågår LARMAR vi Polisen.OBS! Vi ska inte ingripa, utan är det pågående brott ska vi LARMA.

CSS Båtsamverkan

Information från Polisen gällande Båtsamverkan

CSS Båtsamverkan med Nattvakt

 CSS Information

Båtsamverkan Larmtjänst

Polisen

 Larmtjänst BÅTKORT

Det underlättar vid en stöld om ni kan ge polisen korrekta uppgifter om gåt och motor som möjligt.
Det ökar definitivt möjligheterna att polisen kan hitta den rätta ägaren när vi hittar stöldgods. Skriv också upp serienummer, fabrikat och annan information om andra värdefulla föremål, t.ex. navigationsutrustning, som ni förvarar på båten. Om inte utrymme finns på båtkortet så skriv en egen lapp.

Kom ihåg att inte förvara båtkortet i båten.

 Coboats
Båtklubbskommunikation

Några av grupperna som finns att gå med i:

CSS Christinehamns Segelsällskap

Kristinehamns båtinfo

Hör med din bryggfogde om det finns en grupp för just din brygga.