Hamnens Dag 2019 i Karlstad – 11 Maj

Karlstads Segelsällskap är initiativtagare till Hamnens Dag 2019

Program för Hamnens Dag 11maj kl. 11-16 

Båttillbehörsloppis Inne i klubbhuset blir det loppis. Om du har saker att sälja och behöver ett bord (helt eller halvt) att lägga dina varor på- anmäl dig här: Länk. Ange om du behöver ett helt eller halvt bord. För alla köpsugna lär det finnas möjligheter att fynda stort och smått! Viss försäljning kommer även att ske i båtskjul och på hamnplan. Varje säljare ansvarar för sina egna saker.

Begagnade båtar till salu Planerar du att sälja din båt? Under hamnens dag har du förhoppningsvis chans att träffa många spekulanter! Meddela gärna Cecilia Göök, senast 4/5, via mail cecilia.gook@telia.com, som kommer att sammanställa till-salu-objekten i ett ”Till salu”-blad.

”Välkommen ombord” Om du är nyfiken på hur det ser ut inne i en segelbåt öppnar KSS-medlemmar upp sina båtar för ”husesyn”. Om du kan tänka dig att visa upp din båt- kontakta Göran Hellborg på e-mail goran@hellborg.nu

Föreningsinformation Representanter ur KSS:s styrelse kommer att finnas på plats under dagen för att informera och prata om vår förening.

Prova-på-aktiviteter Tack vare medverkande föreningar kommer det att finnas möjlighet att prova olika aktiviteter- både till sjöss och på land. Segling, radiostyrd DF65, scoutingaktivitet mm.

Samarbetspartners:

Karlstads Kappseglingsförening- KKF - erbjuder segling för alla åldrar i flera olika typer av båtar. Under Hamnens dag kan du pröva att segla Optimist, C55, Finnjolle eller radiostyrd DF65. Kom till oss så berättar vi om seglarskolan, träningar och tävlingar på hemmaplan och ute i världen.

Sjöscouterna I skrivande stund är det inte helt spikat exakt vad sjöscouterna kommer att erbjuda men vi vågar nog utlova någon form av aktivitet på land som har anknytning till scouting och sjön, och vad gäller vattenaktiviteter samverkar de med KKF.

Sjöräddningen Våra hjältar på böljan den blåJ Deras två båtar kommer att finnas på plats med tillhörande besättning. För mer information- kolla in hemsidan.

Qvinna Ombord Finns på plats nära kära ”Tant Trygg”- berättar om sin verksamhet och svarar på frågor. Informations-länk för mer information. Se mer info längre ned.

Karlstad paddlarklubb Medlemmar från klubben finns på plats och berättar gärna om sin verksamhet. Möjlighet att testa paddling kommer att erbjudas. Hemsidan

Helena och Jan Håkansson Älskar att resa på Vänern. Har skrivit en bok om sköna hamnar att besöka- denna finns till försäljning sida-vid-sida med loppisborden.

DF Sailing DF står för Dragon Force- en urhäftig radiostyrd segelbåt. Hängivna utövare kommer att visa upp sina båtar och även tävla mot varandra under dagen. Om du blir nyfiken- kolla in hemsidan Dragon Force 65. Klubben har även en sida på Facebook, vilken är uppdaterad gällande aktiviteter i Karlstad: dragon force 65 Karlstad.

Parasegling Karlstads Segelsällskap erbjuder personer med funktionsnedsättningar möjlighet att segla i vår Paraseglingsverksamhet

Länsstyrelsen Representant från Länsstyrelsen kommer att finnas på plats och berätta om hur de arbetar i och kring vår största sjö-underbara Vänern.

Karlstads Småbåtsvarv På andra sidan hamnbassängen ligger Karlstads Småbåtsvarv. Dom kommer att ha öppet hus, där man är välkommen att titta in och se verksamheten och ställa frågor. Länk till hemsidan

Karlstads Båtservice På andra sidan hamnbassängen ligger också Karlstads Båtservice. De kommer också att ha öppet hus, välkomna in och se på verksamheten samt ha möjligheten att ställa frågor. Länk till hemsida

Hjärtligt Välkomna!

Det här inlägget postades i Aktiviteter. Bokmärk permalänken.