Hur gick det på Vålön runt?

Totalt deltog 13st båtar, väldigt roligt tycker tävlingsledningen och alla som deltog.

Kappseglingsresultat

Vålön runt dagen började med svag vind. Starten flyttades ut till stranduddeprickparet vilket betydde att distansen minskade till c:a 14,5 distansminuter. De första båtarna startade i mycket lätt vind så skillnaden i respittid nästan utraderades redan i starten. De tre Expresserna gick loss och blev en ledartrio som höll ända in i mål.

Under kryssen ut mot Måkalgrunden såg det ut som att Petter Asplund lyckades ta in Davids försprång (David och Bengt seglade ensamma och hade shorthanded mätetal) men när det blev slut på kryssen höll David sitt försprång. I den rådande vindriktningen (c:a SSV) blev det spinnakersegling från Sjöhällan ända fram till prickraden in mot Hjälmarsundet för några medan andra tog ner direkt på banbenet mot Svartebergsuddenpricken. Det blev spännande avslutning eftersom passagen genom Hjälmarsundet innebar att det blev lite motvind vid mynningen mot Vålösundet. Roland lyckades ta en placering från Thomas på de få båtlängderna från mynningen fram till mållinjen.

Resultat

Eskadersegling

Vi tackar dessa för deras deltagande. Detta är en framgång i försöken att förhöja våra kappseglingingar till en bredare klubbaktivitet genom att välkomna de som tar en tur runt kappseglingsbsanan som deltagare i aktiviteten.

Vi utmanar alla till nästa år, det är även Ok att delta med båt utan mast.

Resultat

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Kappseglingar. Bokmärk permalänken.