OS-guldsfirande på hemmaplan

Så kom han hem, bara några dagar efter det fantastiska OS-guldet i Starbåt: KKS, Kristinehamns, Värmlands, Sveriges, Seglingens och hela idrottsvärldens hjälte Fredrik Lööf. En otrolig seglingskarriär toppas med det mest prestigefyllda som går att vinna. Just starbåt, det är visst den klass där de allra bästa seglarna till slut samlas för att få vara bland jämlika och verkligen göra upp.

Vi som var vid KKS jättefint utsmyckade klubbhus idag kan intyga att det inte råder några tvivel om huruvida Fredrik ska sluta segla eller inte. Han kommer garanterat aldrig sluta segla! Som han själv sa finns det numera bra möjligheter att kunna leva på seglingen och anbuden kommer bestämt dugga tätt. Han har redan ett Volvo Ocean Race i bagaget, kanske blir det fler?

Vår ordförande Lars H höll ett sportsligt hyllningstal och överlämnade en jättefin bukett. Talade gjorde även representanter frånVärmlands Idrottsförbund och Idrottshistoriska föreningen, Åsa Runberg från KKS och många fler. Talarna stod på rad.

Bojorten sköt hälsningssalut, solen sken och Fredrik strålade i kapp med den. En magisk stund, precis där det hela en gång började och han selgade nästan året runt redan som jätteung. Helt själv, kajkandes mellan isflaken så snart isen släppte.

Än en gång grattis!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.