Vålön Runt i fantastiska förhållanden!!

I strålande sol och med vindar som överträffade de ganska svaga prognoserna seglades Vålön Runt lördagen den 13:e augusti.
9 båtar startade i denna trevliga tävling. Ledningen med Per Åberg och Lars Ernholm i spetsen beslutade att banan skulle seglas motsols eftersom en kryss i Hjälmarsundet som avslutning inte sågs som helt optimalt. Ett klokt val! I de nordostliga (?) vindarna blev det istället en aningens brant spinnakerbog genom sundet och slalombanan som inledde racet. Mycket uppskattat av alla, det är ju ingen riktig kappsegling om inte den där blåsan kommit upp eller hur är det du brukar säga Svante? Mycket spinnakergipp och annat spännande blev det. För Team NIKE räckte inte det med action, vi tappade en man (kvinna) överbord och fick ge upp det fina häng vi hade på övriga gänget och praktisera plocka upp besättning ur vattnet i skarpt läge, självklart med spinnaker uppe. Nu vet vi att vi kan det och kommer förse fördäckarna med sele även i milda förhållanden. För all framtid. Vi lyckades ta in lite grann i alla fall, det ryktas att Chris söker ny besättning.
Petter Asplund var riktigt på hugget (som vanligt) och segrade i tävlingsklassen. Soloseglande Benkt Eklund kom in som god tvåa. Att se på hur han sätter och trimmar spinnakern helt själv är en upplevelse i sig..
Svante knep 3:e-platsen.
I familjeklassen segrade Roger Jansson före Viveca och Bosse och ”skåningen” Björn med Vingan fick en välförtjänt 3:e-plats.

Grattis både till segrarna och till alla som fick vara med om denna fantastiska propagandaseglats!

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Kappseglingar, Nyheter. Bokmärk permalänken.